Actigener

Actigener

ACTIGENER BESTRIJDT HOOFDHUIDPROBLEMEN

Actigener werd oorspronkelijk ontwikkeld ter bestrijding van haar- en hoofdhuidproblemen zoals roos, schilfering en haaruitval. Later is gebleken dat Actigener ook voor andere klachten, zoals jeuk, vet of futloos haar, de ideale oplossing is. Al na enige malen wassen met Actigener shampoo treedt er resultaat op. Naast het verdwijnen van de problemen, wordt het haar conditioneel beter, gezonder en krijgt het haar meer volume. 

actigener-actigener-shampoo-mild

Roos en haaruitval zijn de meest voorkomende hoofdhuid problemen. Hoofdroos en huidschilfers kunnen diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld te weinig bloedtoevoer, stress en beschadigde haarwortels door gebruik van haarcosmetica. De hoofdoorzaken van erfelijke haaruitval zijn dezelfde als genoemd onder roos en schilfering, echter kan haaruitval ook veroorzaakt worden door een verstoorde hormoonhuishouding. 

Onderzoeken en praktische ervaringen tonen aan dat in tweederde van alle klachten onder mannen en vrouwen, de haaruitval met Actigener kan afnemen. Bovendien zijn er aanwijzingen uit onderzoek dat Actigener nieuwe haargroei stimuleert. 

actigener-actigener-shampoo-ice-250ml

ACTIGENER EN ZIJN WERKING

De shampoos van Actigener zijn rijk aan plantaardige vitaminen, aminozuren, proteïnen en minderalen, die vooral een herstellende werking hebben op de haargroei. Bovendien zit er in alle Actigener producten het plantextract Amica Montana, waarvan bekend is dat het de bloeddoorstroming direct onder de huid stimuleert. Deze verhoofde bloeddoorstroming geeft een aangename tinteling van de huid en kan deze mogelijk voor korte tijd rood kleuren. De Original Strong Shampoo voor normaal tot vet haar bevat méér amica-extract dan de overige shampoo’s en geeft derhalve de krachtigste doorbloeding. 

Stimulatie van de bloedcirculatie op de hoofdhuid is belangrijk zodat de haarwortel gevoed wordt via het bloed. Op deze manier komen de benodigde vitamins en mineralen terecht bij de haarwortel waardoor het haar steviger wordt en haarproblemen kunnen worden voorkomen. Daarnaast zorgt een goede bloedcirculatie ervoor dat melkzuur, dat ontstaat door de aanmaak van adrenaline door bijvoorbeeld stress, door het bloed wordt afgebroken.
Wanneer de bloedcirculatie niet op gang wordt gebracht, blijft het melkzuur achter in de talgklier en haarwortel zodat de haar afsterft. 

Met het gebruik van Actigener start het lichaam een herstelproces op homeopathische basis dat soms in de beginfase de klachten doet toenemen. Echter na enkele toepassingen zullen de hoofdhuid functies en de haargroei verbeteren en merk je ook daadwerkelijk verschil. 

HISTORIE VAN ACTIGENER

De planten waarvan de Actigener producten worden gemaakt worden verbouwd in Frankriijk. De formule is bijna 50 jaar geleden bedacht en van Nederlandse oorsprong. Actigener wordt gebruikt tegen roos, haaruitval, huid schilfeiring en vormen van psoriasis. Deze problemen worden opgelost in plaats van ze te onderdrukken.
In 1990 werd Actigener door de Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid (FDA) goedgekeurd als ‘Natural Therapeutic Shampoo’.

TESTRESULTATEN

In 1993 maakte de Canadese overheid resultaten bekend van een 12 maanden durend onderzoek waarbij Actigener op 100 personen werden getest. Uit dit onderzoek werd bevestigd dat Actigener bijna altijd hoofdroos, schilfering en haaruitval stopt. De uitslag laat verder zien dat de shampoo jeuk en vet haar onmiddelijk stopt. 

Na 25 jaar van ervaringen, testen en gesprekken over de Actigener shampoo’s is vastgesteld dat de shampoo en lotion een verbeterd effect hebben op diverse vormen van huidschilfering en psoriasis. Actigener  helpt in ongeveer 80% van de gevallen mensen van hoofdhuidschilfering af in een betrekkelijk korte periode. Bij ongeveer de helft van de mensen met psoriasis vermindert Actigener de jeuk en de uitslag aanzienlijk. Bij 30% helpt de shampoo, maar in mindere mate. De overige 20% vindt geen aanwijsbaar voordeel van het wassen van het haar met Actigener shampoo en lotion.

actigener-actigener-displayset
VANAF NU BIJ ONS VERKRIJGBAAR